Tämä järjestely työllistää tuhansia työttömiä, mutta nyt siltä uhkaavat loppua rahat
21.12.2016
Pitkäaikaistyöttömiä työllistävien työpankkien rahoitus on vuodenvaihteessa katkolla. Tämä voi uhata hyvin liikkeelle päässeen hankkeen tulevaisuutta.
Työpankit auttavat pitkäaikaistyöttömiä takaisin työelämään
20.12.2016
Työpankit ovat selvästi auttaneet pitkäaikaistyöttömiä ja osatyökykyisiä työllistymään avoimille työmarkkinoille. Työpankkien toiminta näyttää siis tukevan heikossa työmarkkina-asemassa olevia näiden matkalla takaisin työelämään, arvioidaan Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tutkimuksessa.
Tutkimus: työttömät tarvitsevat lisää henkilökohtaista tukea
29.8.2016
Tutkimustiedote 29.8.2016

Pitkäaikaistyöttömien ja osatyökykyisten työllistymistä yritystoiminnassa kehittävä sosiaali- ja terveysministeriön työpankki-hanke teetti huhti-kesäkuussa 2016 kaksi työllistymisenedistämistä kartoittavaa selvitystä, joiden käytännön toteutuksesta vastasi Innolink Research Oy. Vastaukset kerättiin yhteensä 1932 vastaajalta.
Isot yritykset ja kunnat kiinnostuivat työpankkimallista
23.2.2016
Kaksi isoa valtakunnallista yritystä, Transval Henkilöstöpalvelut Oy ja HR-Yhtiöt Oy, ovat liittyneet työpankkiyritysten kasvavaan joukkoon. Uusien yritysten myötä suomalaiset työpankit työllistävät tänä vuonna jo lähes kymmenentuhatta työntekijää, joista kolmasosa on juuri työpankkitoiminnan kohderyhmää eli osatyökykyisiä, pitkäaikaistyöttömiä tai nuoria, joilla ei ole koulutusta.
Työpankkikokeilusta tehty video
1.1.2016
Työpankkikokeilusta on tehty video.
Työpankkikokeilulle jatkovuosi
30.10.2015
Työpankkikokeilu jatkuu vuonna 2016.
Työpankkikokeilu Ajankohtaisessa kakkosessa
21.7.2015

Linkki ohjelmaan Ajankohtainen kakkonen


Työpankkikokeilun osuus alkaa kohdasta 11.00 min.
Suomalaiset työpankit työllistävät ja kasvavat
15.4.2015
Työpankkien liikevaihto on jatkanut alkuvuonna kasvuaan. Kolmetoista työpankkiyritystä työllisti viime vuonna 1 500 henkilöä, joista 1 000 oli heikossa työmarkkina-asemassa olevaa työtöntä. Kuluvan vuoden työllistämistavoite on 2 800 henkilöä ja arvioitu liikevaihto 30 miljoonaa euroa. Työpankin liiketoimintamallia on kehitetty ja laajennettu sosiaali- ja terveysministeriön kokeilussa. Kokemukset ovat rohkaisevia: työpankkiyritykset kasvavat ja työllistävät.
Hyssälä Ykkösaamussa: Työpankit purkamaan kannustinloukkoja
7.2.2015
Kelan pääjohtaja Liisa Hyssälä toivoo poliitikoilta rohkeutta työn ja sosiaaliturvan paremmassa yhdistämisessä.
Työpankkiyritysten määrä kasvaa!
30.12.2014
Työpankkiyritysten joukko vahvistuu, kun mukaan toimintaan on valittu Suomen Valmennustalo Oy ja Työhönvalmennus Valma Oy. Yritykset aloittavat työpankkitoiminnan tammikuun 2015 alussa.
Lubor laajentaa työpankkitoimintaa pitkäaikaistyöttömien auttamiseksi
25.11.2014
Suomalainen henkilöstöpalveluyritys Lubor laajentaa työpankkitoimintaansa. Laajennuksen tavoitteena on pitkäaikaistyöttömien työllistyminen avoimille työmarkkinoille mahdollisimman pienillä julkisilla tuilla.
Uusia keinoja pitkäaikaistyöttömien ohjaamiseksi takaisin avoimille työmarkkinoille
13.10.2014
Espoon kaupunki tiedottaa
 
Espoon kaupunki kokeilee ensimmäisenä kuntana uudenlaista työllisyydenhoidon keinoa, kilpailutuksen kautta hankittua työpankkitoimintaa. Työpankkitoiminnalla pitkäaikaistyöttömiä ohjataan takaisin avoimille työmarkkinoille.
Neljä uutta työpankkiyritystä tarjoaa työtä 150:lle
20.5.2014
Sosiaalista vastuuta kantavien yritysten joukko kasvoi jälleen toukokuussa, kun neljä uutta yritystä hyväksyttiin työpankkiyrityksiksi. Yritykset työllistävät yhteensä 150 työntekijää.
Työpankkien vetäjät oppisopimuskoulutuksessa
10.2.2014
Työpankkitoiminnan keskeisiksi haasteiksi ovat osoittautuneet myyntityö, tuotteistaminen, hinnoittelu ja markkinointi. Kehittääksemme ja vauhdittaaksemme toimintaa, on työpankkien työllistäjille ja muille avainhenkilöille räätälöity oppisopimuksena toteutettava myynnin ammattitutkinto.
Ministeri Risikko:
4.9.2013
"Yritykset ovat innostuneet työpankkiyritysten tarjoamasta oppisopimuspalvelusta. Vuoden loppuun asetetut tavoitteet solmituille oppisopimuksille ovat jo täyttymässä".
Työpankeilta uusi palvelumuoto Nuorten oppisopimuskoulutukseen
7.6.2013
Työpankit tarjoavat oppisopimuskoulutukselle uuden palvelumuodon, jonka tarkoituksena on etsiä ja tarjota nuorille sopivia oppisopimustyöpaikkoja. Työpankkiyritykset tarjoavat asiakasyrityksilleen oppisopimuskoulutuksessa olevia työntekijöitään vuokralle tai etsivät suoraan asiakkaalle oppisopimusopiskelijan ja hoitavat paperityöt asiakkaan puolesta. Uuden palvelun tarkoituksena on lisätä nuorten oppisopimustyöpaikkoja. Kohderyhmään kuuluvat myös nuorisotakuun piirissä olevat nuoret, joille kokeilu on loistava mahdollisuus työllistyä.
Työpankki siirtyi Omniaan
30.1.2013
Työpankkikokeilun vetovastuu on vuoden alusta siirtynyt Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnialle. Työpankkikokeilun johtajana jatkaa Aarne Kuusi ja uutena koordinaattorina toimii Heli Röösgren.
KESKI-SUOMEEN UUSI TYÖPANKKI
7.12.2012
Keski-Suomessa Jyväskylässä ja Kannonkoskella toimiva henkilöstönvuokrausyritys Kannonkosken Oiva Oy on nimetty uusimpana yrityksenä mukaan Sosiaali- ja terveysministeriön valtakunnalliseen työpankkikokeiluun.
Uudet työpankit Joensuuhun ja Alavudelle
23.10.2012
Valtakunnalliseen työpankkikokeiluun on hyväksytty mukaan kaksi uutta yritystä. Joensuussa peräkärryjä valmistava sekä metallialan alihankintatöitä tekevä Juhta Oy on aloittanut työpankkiyrityksenä syyskuun alusta. Pesulatoimintaa harjoittava A-Pesu Oy Alavudella on hyväksytty mukaan työpankkiin lokakuun alusta lähtien.
Työpankkikokeilusta rohkaisevia tuloksia
3.9.2012
Seinäjoella Työpankkiyritys Woodfox Oy:n uuden teollisuushallin avajaisissa puhunut sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko totesi työpankkikokeilun käynnistyneen hyvin ja uskoi, että Suomessa on kuluvan vuoden loppuun mennessä toiminnassa jo 13 työpankkiyritystä, jotka työllistävät yhteensä 1000 henkeä.
Uusia työpankkiyrityksiä etsitään
13.8.2012
Vuonna 2009 käynnistynyt työpankkikokeilu etenee aikataulussaan suunnitellusti. Tällä hetkellä työpankkiyrityksiä eri puolilla Suomea on jo kymmenen. Tavoitteena on nostaa nimettyjen työpankkiyritysten määrä vielä kuluvan vuoden loppuun mennessä neljääntoista.
Työpankkikokeilu laajenee
7.6.2012
Vuodesta 2009 lähtien käynnissä olleen työpankkikokeilun kokemukset ovat olleet myönteisiä.